0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Privatfoto
Foto: Privatfoto

Et anonymt kærestepar står bag Me Lata. Overalt i byen finder du dåser i alverdens farver, der bærer et budskab om fred og kærlighed. 'Budskab om kærlighed i tider af krig. Budskab om fred med en krigers sind' som her, er blot et eksempel. Myndighederne må desuden have et ømt punkt for disse, da de aldrig bliver fjernet under rengøring af facaderne. Se flere på @me_lata

Se billederne: Dedikerede street-artister og verdenskendte kunstnere får gaderne i Barcelona til at tale

Barcelonas facader, gader og stræder forvandles til et smukt friluftsgalleri, som er ganske gratis.

FOR ABONNENTER

Hvad der begyndte i 1970’erne som et oprør mod Francos diktatur, er i dag et af Barcelonas vartegn. Byens graffiti-kultur blomstrede især i 1990’erne, og bliver af eksperter betragtet som ligeså vigtig som i New York og Paris. Men indenfor de sidste 15 år er graffitiens popularitet gradvist aftaget mens street art har taget over.

Street-artister udvikler en karakter eller en storyline gennem deres kunst. Deres kanvas kan være alt, hvad man finder på gaden, og de bruger stencils, tuscher, spraymaling og dåser for at sprede deres budskab — side om side med verdenskendte kunstnere.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

    Alt om Corona­virus

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden