Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Privatfoto
Foto: Privatfoto

Et anonymt kærestepar står bag Me Lata. Overalt i byen finder du dåser i alverdens farver, der bærer et budskab om fred og kærlighed. 'Budskab om kærlighed i tider af krig. Budskab om fred med en krigers sind' som her, er blot et eksempel. Myndighederne må desuden have et ømt punkt for disse, da de aldrig bliver fjernet under rengøring af facaderne. Se flere på @me_lata

Se billederne: Dedikerede street-artister og verdenskendte kunstnere får gaderne i Barcelona til at tale

Barcelonas facader, gader og stræder forvandles til et smukt friluftsgalleri, som er ganske gratis.

FOR ABONNENTER

Hvad der begyndte i 1970’erne som et oprør mod Francos diktatur, er i dag et af Barcelonas vartegn. Byens graffiti-kultur blomstrede især i 1990’erne, og bliver af eksperter betragtet som ligeså vigtig som i New York og Paris. Men indenfor de sidste 15 år er graffitiens popularitet gradvist aftaget mens street art har taget over.

Street-artister udvikler en karakter eller en storyline gennem deres kunst. Deres kanvas kan være alt, hvad man finder på gaden, og de bruger stencils, tuscher, spraymaling og dåser for at sprede deres budskab — side om side med verdenskendte kunstnere.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden