Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Wassim Hallal huserer på sin restaurant Frederikshøj, der ligger ved siden af Mindeparken i Aarhus.
Foto: Jesper Rais

Wassim Hallal huserer på sin restaurant Frederikshøj, der ligger ved siden af Mindeparken i Aarhus.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madfolk om deres yndlingsmadbyer: Michelinkokken speed-snacker i Amsterdam

Wassim Hallal fra michelinrestauranten Frederikshøj i Aarhus om speed-snacking i Amsterdam og om at komme tilbage og spise i San Francisco.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad er din yndlingsmadby?
»Jeg rejser rigtig meget, og der er mange byer, der slår benene væk under mig. Den seneste er Amsterdam. Der er sikkert mange, der tænker, at det er et nemt valg, men det er altså en fantastisk madby. Amsterdam er en by med god økonomi, byen er internationalt med på beatet, udfarende uden at være arrogant og med stor kvalitetsbevidsthed. Jeg boede lige i centrum og spiste ikke et reelt måltid, men gik bare fra sted til sted og snackede«.

Hvad har været den mest overrumplende madoplevelse i byen?
»The Duchess, der ligger i den tidligere KAS Bank i W Hotel Amsterdam på Spuistraat. Det er fisk og skaldyr. Og dæleme god mad. Bare supergode råvarer, tilberedt helt rigtigt. Ikke noget fisefornemt. Jeg spiste sammen med fire andre, og vi delte fantastiske retter med krabbe, søtunge og hummer«.

Hvad SKAL vores læsere opleve i byen?
»De skal spise manouche (friskbagt fladbrød, red.) på The Sajeria, der er en libanesisk restaurant. Manouche er egentlig morgenmad, men det vinder mere og mere frem som en snack, du kan spise hele dagen. Jeg er selv af libanesisk oprindelse. Og det var et godt sted, The Sajeria. Du vælger selv, hvad du ved have af topping. Det koster ikke mere end 10 euro. Og så vil jeg også have lov at nævne Pluk, en kaffebar med virkelig godt bagværk«.

Hvad køber du altid med hjem?
»Ikke noget denne gang. Der er goudaost over det hele. Men det er jeg ikke særlig begejstret for. Det er mest en turistting, og du kan få gouda i alle mulige smagsvarianter. Endda med tulipan«.

Hvor drømmer du om at tage hen næste gang (hvilken by)?
»Der sker altid noget nyt i San Francisco. De har en madscene, der er baseret på bæredygtighed og grøntsager og det, man kan finde i nærområdet. De har overhalet New York på det område. Det er altid fedt at komme til den by«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden