Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

De fleste turister besøger Den Lille Havfrue, Tivoli og Nyhavn, men København har meget andet ifølge Tom Hall fra Lonely Planet.
Foto: Peter Hove Olesen

De fleste turister besøger Den Lille Havfrue, Tivoli og Nyhavn, men København har meget andet ifølge Tom Hall fra Lonely Planet.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lonely Planet-redaktør: København er helt i front på mad, design og arkitektur

Tom Hall, redaktør på det anerkendte rejsebogforlag, har netop besøgt København og gør op med fordomme om rygsækrejsende som unge feststemte turister, der ikke har mange penge.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 1980’erne og 1990’erne var guidebøgerne fra Lonely Planet rygsækfolkets bibel. I dag har disse rejsende fået øgenavnet ’easyJet-plagen’, unge rejsende, der flyver med lavprisselskaber, bor på Airbnb og fester på livet løs i storbyer som København, som Lonely Planet har valgt til verdens bedste by at besøge i 2019.

Chefredaktør og rejsebogsforfatter hos Lonely Planet Tom Hall kan slet ikke genkende beskrivelsen af nutidens Lonely Planet-turister:

»Lonely Planet-rejsende køber muligvis en billig flybillet, som jeg selv gør, når jeg skal til Grækenland med min familie, men de bliver i lang tid på destinationen og bruger derfor mange penge. De er interesserede i oplevelser. Det kan være restauranter eller bare en udsigt, men når de har fundet det, de synes om, bruger de penge«.

Lang udvælgelsesproces

Tom Hall har netop besøgt København, fordi det er byen, man skal besøge i år. Han betragter hovedstaden som et forbillede for andre storbyer, fordi »København ikke bare er H.C. Andersen og Den Lille Havfrue, men helt i front, når det gælder urban living, mad, design, arkitektur, miljø og offentlig transport. Innovation er det ord, som falder mig ind, når jeg tænker København«.

For at komme på listen skal byerne skille sig ud og have en egen identitet, og besøgende skal have noget for deres penge. Tom Hall siger, at flertallet nok ikke spiser på Noma, men restaurantens succes har smittet af på hele Københavns restaurantmiljø, eksempelvis i Kødbyen.

Københavns topplacering foran kinesiske Shenzhen og Novi Sad i Serbien på Lonely Planets top-10-liste over byer, man skal besøge, bliver til efter en langvarig og grundig udvælgelsesproces, forklarer Tom Hall:

»Allerede nu forbereder vi så småt 2020-listen. I første omgang beder vi medarbejderne på vores 6 kontorer og 12 magasinpartnere om at komme med forslag. Det resulterer i hundredvis af ideer, som skæres ned til et minimum, og til sidst udarbejder et panel bestående af bl.a. redaktører den endelige liste«.

Københavns mangler

Når det gælder København, står Tom Hall fuldstændig inde for topplaceringen, men der er plads til forbedringer, og Lonely Planet-redaktøren har selv et forslag:

»Byen mangler en stor begivenhed som for eksempel OL i Tokyo næste år eller South by Southwest (årlig festival med musik, film og interaktive medier i Austin, Texas, red.).

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden