Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forladt banegård i Berlin: Her venter du forgæves på S-toget

I 1920’erne var der travl trafik på en S-togslinje til en Siemens-fabrik i Berlin. Nu er der kun ruiner tilbage, men det overvejes at få trafik på strækningen igen.

FOR ABONNENTER

Stiller man sig til at vente på S-toget på Bahnhof Wernerwerk i det nordvestlige Berlin, må man påregne at komme til at vente længe. Det er nemlig tæt på 40 år siden, at det sidste tog forlod perronen. Engang var stationen en af byens travleste og bragte hver dag industriarbejdere i tusindvis til og fra arbejde. Wernerwerk Bahnhof er opkaldt efter Werner Siemens, som i slutningen af 1800-tallet grundlagde en af Tysklands mægtigste virksomheder.

I dag ligger banen øde hen og er et Denkmalschutz, et beskyttet mindesmærke over en stribe intensive kapitler af Berlins dramatiske historie. Banen krydser flere trafikerede gader og veje og man kan således nemt besøge stedet, bøje nakken og betragte de massive stålkonstruktioner, der er tilbage af de 4,5 km lange banestrækning fra Wernerwerk Bahnhof videre til Bahnhof Siemensstadt og endelig endestationen Bahnhof Gartenfeld. Skinnerne er væk, kun sveller og skærver ligger tilbage.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden