0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hyggelige gyder og baggårde: Kom bag facaden i Amsterdam

Sjove butikker, hyggelige cafeer og glimrende gallerier blomstrer side om side i Amsterdams små 'hofjes'. De kan være svære at finde, men er bøvlet værd.

Anette Jorsal
Foto: Anette Jorsal

Skål. Den smalle gyde Gebed Zonder End er ren hygge.

Amsterdam
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Amsterdam
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Amsterdam ligner i øjeblikket en mellemting mellem en ventesal og en byggeplads.

Alle venter på, at milliardinvesteringerne i byens store museer lige om lidt kan studeres og vurderes. Til gengæld må vi vente nogle år på, at den største byggeplads – anlæg af en nord-syd gående metrolinje tværs gennem midtbyen er færdig.

I foråret åbnede det nye filmmuseum Eye på nordsiden af havnen i en futuristisk bygning, som mest ligner en ufo, der lige er landet. Det tidligere så støvede søfartsmuseum Scheepvaartmuseum er genåbnet og nu forvandlet til et interaktivt mekka, hvor man på et skibsdæk kan tage en virtuel tur gennem en storm, eller undersøge på et digitalt søkort, hvor langt skibets proviant rækker.Stedelijk Museum, museet for moderne kunst, åbner i september. Til gengæld lukker Van Gogh Museum 29. september i år og er lukket i syv måneder på grund af ombygning. Imens er 70 af de kendte malerier herfra dog udstillet på Hermitage Museum. Og i 2013 bliver der fest, når Rijksmuseum med store værker af blandt andre Rembrandt genåbner efter 10 års ombygning.

Samtidig går mange, især ejerne af de verdensberømte koffieshops – hashcafeer, og venter på, hvad der vil ske, når caféerne skal forvandles til klubber med maksimum 2.000 medlemmer pr. klub. Kun folk med medlemskort må ryge hash på disse caféer, og ingen udlændinge kan få et wietpass, et hash-pas.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce