0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Amsterdams gamle havn er blevet en oase for livsnydere

En kran er blevet til hotel. Og restauratører laver spisesteder i gamle industribygninger. De kreative har indtaget byens gamle havn.

Maarten Noordijk/Maarten Noordijk
Foto: Maarten Noordijk/Maarten Noordijk

FUgle-lignende. Det iøjnefaldende, hvide filmhus Eye med sin skæve og særprægede arkitektur har fået kælenavnet Mågen.

Amsterdam
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Amsterdam
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvad med en overnatning i en hotelsuite i toppen af en gammel værftskran? Eller en middag i en tidligere piratradio, der mest ligner en boreplatform? Eller en glad aften i en lille hangar af plastik?

Iværksætterne prøver grænser af i Amsterdams vestlige havneområde, i særdeleshed i det gamle værftsområde NDSM. Lige som så mange andre byer – store som små – har Amsterdam også rykket industri og erhverv væk fra den indre havn og forvandlet store områder til boliger, kreative erhverv og rekreative tilbud. MTV, Red Bull og Greenpeace har allerede placeret sig i det gamle værftsområde.

Som et led i Amsterdams byplanlægning har man inden for de seneste ti år arbejdet ihærdigt på at inddrage Amsterdam Noord – den gamle arbejder- og industribydel på den nordlige side af havnen – i selve byen. For bare ti år siden var der ingen, heller ikke amsterdammerne selv, der havde lyst til at tage til Amsterdam Noord.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce