0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Tag på skæv shopping i Amsterdam

Hollands største by kan være skæv på en anden - og mere stueren - måde end hashklubber og nøgne damer i vinduerne. Vi guider til cool shopping i Amsterdam.

Christian Martinez
Foto: Christian Martinez

EXCENTRISK. Vintagebutikken Zipper køber store partier 'gammelt' tøj hjem fra USA.

Amsterdam
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Amsterdam
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De 9 Straatjes – De 9 Gader – er et historisk distrikt, der dækker over ni gader mellem Raadhuisstraat og Leidsestraat i det centrale Amsterdam. Det er her, man kan drible fra den ene finurlige vintagebutik til den næste, falde i staver over en cortado på en listig café, snuse til syret kunst på små gallerier eller købe lokale oste i en delikatessen.

De 9 Gader er kort sagt skævt på den gode måde. Tænk Indre By i København (blot med flere kanaler og smukke historiske huse) tilsat en god portion amsterdamsk fandenivoldskhed, der kommer til udtryk i de små ting: Hvis københavnerne er berømt for at køre råddent på cykel, så sætter hollænderne nye standarder. I De 9 Gader giver mødre med børn på bagsmækken og hipstere på tunge herrecykler den gerne fuld gas, på fortovet om nødvendigt, og konsekvent uden cykelhjelm. Cykellygter efter mørkets frembrud? Come on, hvad taler du om! Ingen venter på grønt lys, hvis der ingen trafik er.

Og på enkelte barer, ser man ligefrem stort på rygeforbud og samler ind blandt gæsterne til en bødekasse, næste gang politiet kommer på besøg. Ren rock’n’roll.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce