0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

5 fine museer i Amsterdam

Amsterdam er museernes by - fra Van Gogh over Anne Frank til byens nye 'badekar'.

Crouwel Architects PR
Foto: Crouwel Architects PR

Kælenavn. Det nye Stedelijk-museum har tilnavnet 'Badekarret'. Det er bygget rundt om det hidtidige museum, hvilket tydeligt fremgår af f.eks. indgangspartiet.

Amsterdam
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Amsterdam
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hollands nationalmuseum – Rijksmuseum – var i 10 år kun tilgængelig i en enkelt fløj. Men i 2013 blev dørene åbnet til et gennemrenoveret museum, som igen præsenterer de imponerende samlinger med bl.a. værker af Rembrandt, Vermeer, Frans Hals og alle de andre guldaldermalere, der giver et fremragende indtryk af Hollands enorme velstand i 1600-tallet.

Rijksmuseum, Stadhouderskade 42.

Hollænderne elsker øgenavne, og byens store museum for moderne kunst Stedelijk Museum har nu fået øgenavnet Badekarret. Det skyldes den meget iøjnefaldende tilbygning, som blev indviet i september 2012 efter flere års ombygning og renovering. Den ligner vitterlig et badekar, men indeholder reelt nye udstillingsrum, et nyt indgangsparti og en ny museumsbutik tegnet af den hollandske tegnestue Benthem Crouwel. Stedelijk Museum har en enorm samling af moderne kunst fra 1890 og frem til i dag bl.a. af hollændernes egne Karel Appel og Piet Mondriaan, men også af danske Asger Jorn.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce