0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

5 cafeer hvor de lokale kommer i Amsterdam

Amsterdam har både de gamle brune cafeer og de moderne – og begge steder kommer de lokale flittigt.

Café de Jaren/Café de Jaren
Foto: Café de Jaren/Café de Jaren

Cafe de Jaren. Cafeen har mange gæster fra den nærmeste nabo, universitetet, der trækker ud på terrassen i godt vejr.

Amsterdam
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Amsterdam
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er som at træde ind i en dagligstue, når man kommer ind i det bagerste lokale af Café Hegeraad – og vel at mærke en dagligstue, der ikke har ændret sig i mange år. Stamgæsterne læser dagens avis, mens de søber lidt i de overfyldte jeneverglas, eller også får de sig en sludder med alle de andre bekendte i cafeen. Café Hegeraad er en bruin café (en brun cafe = gammel og gennemført mørkt træ), men den er også, hvad hollænderne kalder en buurtcafé – en cafe med mange stamgæster fra nærområdet (buurt). Lørdag er det svært at få plads, når det populære marked på Noordermarkt holdes lige uden for døren.

Hegeraad, Noordermarkt 34 (Jordaan).

Cafe de Zeevaart ligger lige midt i Red Light District, men det er sådan set bare en lokal cafe med et stabilt stampublikum, der indtager alle pladser ved baren. De prostituerede må som bekendt ikke trække efter kunder andre steder end bag egne fire vægge/ruder. Her i den brune cafe er der rigeligt at se på. Man kan f.eks. dyste om, hvem der først finder FCK's klubhalstørklæde, der hænger blandt et væld af tørklæder ned fra loftet. Eller man kan læse historien om Tante Jans fra Frelsens Hær, fra dengang hun var en fast del af Red Light District.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce