0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Giv en julegave, der glæder langt ind i det nye år. Giv et abonnement på Politiken

En weekend i Bangkok: 14 oplevelser i Thailands vilde hovedstad

Turen Går Til-forfatter giver dig tips, tricks og insiderråd til Bangkok lige nu.

Mikkel Tofte Jørgensen
Foto: Mikkel Tofte Jørgensen

Vokseværk. Bangkok vokser sig hele tiden større, og nye kvarterer skyder op uden byplanlægning i baglommen

Bangkok
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bangkok
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Thailands hovedstad er trådt ind i den globaliserede tidsalder. Det trendsættende kvarter får ny adresse hvert år. Trafikken er både over, under og på selve gadeplanet. Højhuse, der skygger for livet, er nu i overtal, og den nationale regering arbejder på at skabe wi-fi-adgang overalt i storbyen. Udbuddet af hoteller, restauranter og forlystelser tælles i titusinder. Shopping er alle vegne; i pop-up-markeder på gadeplan og i luftnedkølede betonkomplekser.

På den baggrund kan Bangkoks ophav godt blive glemt. Men ikke her. For det klassiske Bangkok rummer oplevelser, der nærmest i trods mod globaliseringen fremstår autentiske – i området omkring byens udgangspunkt, tæt på floden, hvor kongerne af Siam i 1782 anlagde en ny hovedstad og byggede strålende templer og siden brede boulevarder. Her er områder, hvor man endnu kan møde det lokale, det historiske, det kitschede og det meget thailandske.

Gamle kvarterer med faldefærdige butikker og toetagers huse med patina og afskallet maling er ved at gå til, hvis de da ikke allerede er opkøbt og konverteret til indkøbscentre. Men der er stadig en puls, der slår på gadeplan; ved blussende mobile køkkener, hvor folket samler sig på plastikskamler.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts