0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Guide: De bedste seværdigheder i Beijing

I Beijing kommer man ikke udenom Den Kinesiske Mur og Den Forbudte By. Men tjek også byens moderne kunstkvarter eller tag en tur på stranden.

Yadid Levy/Yadid Levy
Foto: Yadid Levy/Yadid Levy
Beijing
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Beijing
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Omgivet af en imponerende voldgrav ligger Den Forbudte By i midten af Beijing. Den gamle kejserresidens har været centrum i hovedstaden i snart 600 år, og navnet lyver ikke. Paladset med de gyldne tage er vitterligt en by i sig selv. Hal på hal fører nysgerrige turister igennem en labyrint af tronsale, konkubineboliger og templer. Ingen kan nå at se det hele på blot en enkelt dag. Det er derfor en god idé at vælge sin rute. For efter kejserens tronssal – Den Absolutte Harmonis Hal – er der flere veje at tage: For at se de største haller skal man følge midteraksen mod nord, mens man skal vestpå for at opleve konkubineudstillinger og kejserboliger. Vil man hellere være lidt mere alene i det gigantiske palads, skal man besøge Qianlongs Have og den kejserlige urudstilling i øst. Vil man se det hele, må man komme tilbage!

Den Forbudte By, mellem gaderne Nanchang Jie, Beichang Jie, Changan Jie, Nanchizi Daije og Beichizi Daije. Metro: Tiananmen East.

Halve meter høje trin fører ubønhørligt opad. Store fugle hænger i luften og kigger ned på de tossede mennesker. Den Kinesiske Mur er ikke en seværdighed, der blot lægger sig for ens fødder – der må arbejdes for sagen. Det er hårdt, men bestemt besværet værd. Det 500 år gamle militære anlæg, der bugter sig i bjergene nord for Beijing, er en utrolig oplevelse. Muren skal simpelthen besøges, og der er efterhånden mange måder at gøre det på. Den nemme løsning er murstykkerne Badaling eller Mutianyu. Her kan man enten stige direkte op på muren eller sætte sig i en lift og lade tovbanen gøre arbejdet. Jinshanling-Simatai er også et godt alternativ, hvis man har lyst til at vandre. Men er det eventyret om den ”vilde”, uberørte mur, der trækker, kan guidede ture arrangeres gennem specialrejsebureauer som Wildchina og Cyclechina.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts