0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

En weekend i: Gå på opdagelse i det moderne Beijing

Beijing er Kinas gamle kejserstad, men efter OL i 2008 har byen gennemgået en rivende udvikling og er nu en international kosmopol, hvor kontrasterne mellem historie og nutid slår gnister.

MIng Ou Lu
Foto: MIng Ou Lu
Beijing
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Beijing
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Beijing er en by, der er fyldt af kontraster mellem rig og fattig. Penge kan købe et mærke og følelsen af eksklusivitet, men kvalitet og smag er ikke noget, der kan købes for penge. Lyserøde Audier kører side om side med æselkærrer, og ved siden af luksuriøse lejligheder fra Oakwood-koncernen er der snuskede massageklinikker med letpåklædte unge piger.

Man kan let fare vild i den store by, hvor det er de færreste kinesere, der har de nødvendige engelskkundskaber til at gøre sig forståelige for en dansker. Alligevel bør den erfarne turist ikke blot bestille en charterferie med dansk rejseleder til Kina, selv om det kan være betryggende. De fleste pakkerejser overser nemlig det moderne Beijing, som er vokset op de seneste fire år efter de olympiske lege i byen i 2008.Kulinarisk er Beijing endnu ikke nær så veludviklet som Tokyo eller New York, men priserne er en tredjedel af et tilsvarende måltid i enhver anden international storby.

Beijings serviceindustri er primært baseret på millioner af unge migrantarbejdere fra Kinas indre provinser, der søger ind til hovedstaden for at søge lykken. Gennemsnitslønnen for en ufaglært servicemedarbejder er 2.000 RMB om måneden, og det lave niveau gør, at det er rigtig dejlig billigt at få serviceydelser i Beijing: En klipning med hovedbundsmassage koster 40 RMB, og en tur med en taxa starter fra 10 RMB – og så får man tre kilometers kørsel med i prisen. Det vil sige, at taxature typisk aldrig koster mere end 30 RMB, hvis man bevæger sig inden for samme bydel.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce