0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Sådan får du det bedste af Berlin på en weekend

Kreativ, billig og lige rundt om hjørnet. Berlin er stadig en af Europas mest levende storbyer.

Adrian Joachim/Adrian Joachim
Foto: Adrian Joachim/Adrian Joachim

SHOPPING. Gør fine fund på loppemarkedet Flohmarkt am Mauerpark.

Berlin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Berlin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Berlin er blevet voksen. Der er blevet længere mellem de smukt kolorerede besatte huse, guerillacafeerne og de interimistiske udstillingssteder, der prægede bybilledet i årene efter genforeningen af øst og vest i 1989. Til gengæld er der blevet kortere mellem nyistandsatte familieboliger, fine restauranter og butikker med eksklusivt design.

Tysklands hovedstad har formået at tiltrække stadig flere turister på løftet om at være en kreativ, grøn og børnevenlig metropol, og i en tid, hvor den globale finanskrise har været hård ved bl.a. London og Paris, har Berlin buldret derudad med vækstrater på over seks procent. I 2010 fortrængte Berlin Rom fra tredjepladsen over de mest besøgte europæiske destinationer med ni mio. besøgende og mere end 20 mio. overnatninger.

En af forklaringerne er, at det som regel er nemt og overraskende billigt at finde et sted at overnatte, og at euroen generelt strækker længere her end i de fleste andre EU-hovedstæder. Men med bystrande, badesøer, en levende immigrantkultur og evnen til at tiltrække verdens bedste dj’s er der mange andre strenge at spille på. Det historiske og kulturelle arvegods er også tungt, og med kløgt og rettidig omhu investeres der store summer på renovation og opførelse af monumenter og bygningsværker med tilknytning til byens fascinerende historie – fra preussisk storhedstid over nazisternes jødeudryddelse til koldkrig.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts