0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Berlins julemarkeder tænder stjerner

Julemarkeder i Tyskland? Det er da noget med glühwein, honningkager og kitsch i ubegribelige mængder? Nej, ikke nødvendigvis. I hoved-staden kan man i år besøge flere nyskabelser, der byder på knap så kommerciel hygge.

Erik Jensen
Foto: Erik Jensen

I Tysklands hoved-stad kan man i år besøge flere nyskabelser, der byder på mere end blot kommerciel hygge.

Berlin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Berlin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vinden rusker i træerne og får stjernerne til at svinge med ned langs med ’Stjernealleen’. Et midaldrende tysk ægtepar kommer arm i arm ud af mørket mellem et par buske, hvor jeg forsøger at fotografere sceneriet.

»Hvad foregår der«, spørger de, men jeg har ikke noget svar. Sammen står vi stille og kigger på og lytter til de sidste blades raslen i blæsten. Så begynder regnen. Små dråber rammer os i hovedet som smertelige stik af is. Alligevel har jeg ikke følt mig så tæt på julens magi siden barndommens lange venten på, at stjernen på toppen af træet endelig kunne tændes.

’The Stars are out Tonight’, nynner jeg med David Bowies melodi og ord om de lunefulde lyspunkter på nattens sorte himmel og går videre ad Stjernealleen ind i Berlins botaniske have, hvor gran og andet grønt giver lysende genskin.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts