0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Stadtmuseum Berlin
Foto: Stadtmuseum Berlin

Da Italiens diktator Mussolini besøgte Berlin i september 1937, lignede Unter den Linden en filmkulisse, som borgerne stimlede sammen for at opleve.

5 hjerter til Berlin: Stor udstilling om Hitler-året 1937 vil give dig kuldegysninger

Med udstillingen ’Berlin 1937’ fortæller Berlins bymuseum historien om et år, hvor en slags falsk ro havde sænket sig over den tyske hovedstad. Året efter gik alt amok, og stort set enhver form for almindeligt liv ophørte.

FOR ABONNENTER

»Giv mig fire år«. Sådan lød budskabet fra Adolf Hitler, da han i 1933 blev udnævnt til rigskansler. På de fire år lovede han at genrejse den tyske nation, bringe stoltheden tilbage og udradere kommunisterne og andre, der var imod det nationalsocialistiske projekt.

Fire år senere blev Hitlers indsats markeret med en stor udstilling i Berlin, der netop hed ’Gebt mir vier Jahre Zeit’. Udstillingen var tilrettelagt af Hitlers propagandaminister, Joseph Goebbels, der havde placeret rigskansleren på en stor rød plakat med rygende fabrikker i baggrunden.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden