Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Stadtmuseum Berlin
Foto: Stadtmuseum Berlin

Da Italiens diktator Mussolini besøgte Berlin i september 1937, lignede Unter den Linden en filmkulisse, som borgerne stimlede sammen for at opleve.

5 hjerter til Berlin: Stor udstilling om Hitler-året 1937 vil give dig kuldegysninger

Med udstillingen ’Berlin 1937’ fortæller Berlins bymuseum historien om et år, hvor en slags falsk ro havde sænket sig over den tyske hovedstad. Året efter gik alt amok, og stort set enhver form for almindeligt liv ophørte.

FOR ABONNENTER

»Giv mig fire år«. Sådan lød budskabet fra Adolf Hitler, da han i 1933 blev udnævnt til rigskansler. På de fire år lovede han at genrejse den tyske nation, bringe stoltheden tilbage og udradere kommunisterne og andre, der var imod det nationalsocialistiske projekt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden