0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Fascinerende og futuristisk: Her støder 1001 nat sammen med USA

I Dubai har busstoppesteder aircondition, politiet giver bøder til beskidte biler, og jo rigere du er, jo færre cifre er der på din nummerplade.

Shao Weiwei/istockphoto.com
Foto: Shao Weiwei/istockphoto.com

strandhotel. På Jumeirah Beach Hotel kan du opleve den ypperste luksus, hvis du har råd.

Dubai
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Dubai
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ydmyghed findes ikke i Dubai, der er et ud af i alt syv emirater.

Her er shoppingcentre så store som mindre provinsbyer, kunstige, palmeformede øer, indendørs skibakke, syvsporede motorveje, gigantiske springvand, skyskrabere så høje, at det næsten er ubegribeligt, og underholdning dag og nat.

Det er svært at forestille sig, at Dubai for få årtier siden var en søvnig mellemstor ørkenstat, hvis indbyggere fortrinsvis ernærede sig som perlefiskere.

Storebror-emiratet Abu Dhabi begyndte at udvinde og handle med olie, men da Dubais oliereserver er begrænsede, begyndte man i stedet at satse på industri og frihandel, og fra da af er det kun gået fremad, fremad, fremad.

Da Dubai er Mellemøstens dyreste by, er det ikke billigt at holde weekend her. Slet ikke hvis man vil give den gas med lækker mad, luksushotel og designershopping, som byen giver nogle af verdens bedste muligheder for.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts