0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Oplev Dubai bag den glittede facade

Dubai er mere end højhuse, rigdom og overflod. Sejl med delfiner, prøv ørkenrally og gå på opdagelse i den gamle bydel. Her er fem anderledes oplevelser i Dubai.

Joselito Briones/Joselito Briones
Foto: Joselito Briones/Joselito Briones

ALTERNATIVT. Se Dubai fra en anden side i Deira, metropolens gamle bydel.

Dubai
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Dubai
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Dubai. Navnet smager af luksusliv og ekstrem ekstravagance, af oliemilliarder og overdådig shopping, af byggeboom og svimlende skyskrabere.

Og er der egentlig andet at lave i Dubai end at se pengepungen blive tyndere og tyndere eller forsøge at undgå sammenstød nede på gaden, mens man forgæves spejder efter toppen på verdens højeste bygninger?

Svaret er ja, naturligvis. Bag den glittede og glatte facade af overflod og rigdom lever også det oprindelige Dubai, hvor de lokale handler og lever. Besøg for eksempel det 100 år gamle distrikt, Bastakiya, eller Dubais museum, der peger helt tilbage til oldtiden. Eller und trods alt dig selv en svimlende tur op i verdens højeste skyskraber, der også har sneget sig med på vores liste over de mest spændende seværdigheder i Dubai og omegn.

Bastakiya – Det gamle Dubai
Gå en tur i de smalle gader i et af Dubais ældste distrikter, grundlagt af iranske handelsmænd for omkring 100 år siden. Distriktet er i dag under nænsom restaurering og rummer fine, gamle huse, boutique-hoteller, kunstgallerier og små caféer. Husk også at lægge mærke til de traditionelle vindtårne, som sørgede for kølig luft i de hede måneder, før aircondition blev allemandseje. Bastakiya-distriktet er ikke ret stort, men giver et fint indtryk af, hvordan Dubai så ud, dengang indbyggerne ernærede sig ved perlefiskeri og småhandel.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts