0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Guide: Det skal du opleve i Dubai

Der er masser at kigge på og opleve i Dubai og de øvrige emirater. Nogle af oplevelserne kan samles og gøres på én dag, mens man til andre oplevelser bør afsætte mindst en halv eller en hel dag.

Joselito Briones/Joselito Briones
Foto: Joselito Briones/Joselito Briones

Se Dubai fra en anden side i Deira, metropolens gamle bydel.

Dubai
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Dubai
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Udsigten er så svimlende, at selv den mest hårdføre får et dybt sug i maven af højdeskræk. Hele verden synes udstrakt i miniversion langt, langt nede. Der ligger den ene skyskraber efter den anden i Dubai, særligt langs med Sheikh Zayed Road. Men selv den højeste skyskraber er næsten undseelig ved siden af Burj Khalifa, der med sine mere end 800 meter og over 160 etager er verdens højeste bygning. Udsigtsdækket ligger på 124. etage, og turen med en af tårnets 57 elevatorer tager kun lidt over et minut. Tårnet, der har været under opbygning i nogle år, stod færdigt i 2009, og hed egentlig Burj Dubai. Da finanskrisen kradsede allermest, og tårnet skulle bygges færdigt, trådte sheikh Khalifa imidlertid til med en økonomisk hjælpende hånd, og bygningen blev opkaldt efter ham og hedder i dag derfor Burj Khalifa.

Burj Khalifa, Interchange 1, Sheikh Zayed Road, Dubai. Metrostation: Burj Khalifa. Bus: 27 fra guldsuq’en hvert 15. minut. Adskillige hoteller har gratis shuttlebus flere gange dagligt til og fra Burj Khalifa.

Entré: Det koster 200 kr. at tage turen op til observationsdækket. Bestil i god tid på www.burjkhalifa.ae, da der kan være flere dages ventetid på at komme op i tårnet. Her kan man bestille op til 30 dage før.

Gå en tur i de smalle gader i et af Dubais ældste distrikter, grundlagt af iranske handelsmænd for omkring 100 år siden. Distriktet er i dag under nænsom restaurering og rummer fine gamle huse, boutique-hoteller, kunstgallerier og små caféer. Husk også at lægge mærke til de traditionelle vindtårne, som sørgede for kølig luft i de hede måneder, før aircondition blev allemandseje. Bastakiya-distriktet er ikke ret stort, men giver et fint indtryk af, hvordan Dubai så ud, dengang indbyggerne ernærede sig ved perlefiskeri og småhandel. Spadsereturen kan passende sluttes på en café i distriktet. For eksempel Local House på Al Fahidi Road, der er ligeså meget café som restaurant. Stedet er kendt for deres specialitet: kamelburger, der med fritter koster omkring 50 kr. Du kan også få friskpressede juicer, is og frisk kamelmælk.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts