0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Skift de fancy malls ud med Dubais markeder og gamle suq'er

Sådan får du en anderledes og spændende shoppingoplevelse i Dubai.

Louise Alkjær
Foto: Louise Alkjær
Dubai
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Dubai
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jo, der er nogle, der udelukkende kommer til Dubai for at købe guld, og som det første tager en taxa fra lufthavnen til Dubais gamle bydel, Deira, og den store og meget kendte guldsuq. Her ligger den ene basar (forretning) efter den anden – og de sælger kun guld i alle former og forarbejdninger. Lyset fra de mange guldforretninger er intet mindre end strålende, og det kan være svært at bestemme sig – hvis man altså har råd. Selvom guld i Dubai ganske vist er billigere end hjemme, koster det stadig mange penge. Men heldigvis er det gratis bare at kigge.

Guldsuqen ligger på Dubai Creeks østlige bred i Deira-området. Transport: Tag en abra, en vandtaxi, fra Bur Dubai på den anden side af Dubai Creek til Deira. Eller almindelig taxi, der kører over broerne. Bus nr. 5, 16, 19 og 20 stopper i både Bur Dubai og Deira. Åbent generelt fra morgen til middagstid. Efter en længere middagspause åbner suq’en igen hen på eftermiddagen. Fredag åbner suq’en først om eftermiddagen.

Støt fairtradeprojekter over hele verden når der hver uge holdes marked på Dubais Marina. De forskellige stande sælger fine saronger fra Indien, økologiske lædervarer fra Brasilien, tyrkiske hamam-håndklæder, sæber, funky babytøj og edgy kunstværker, postkort, smykker og meget mere. Salget fra flere af standene (men ikke alle!) støtter fairtradeprojekter, og det er absolut muligt at finde en souvenir her, som ikke ligner de andre og så oven i købet med god samvittighed.

Marina Market, Dubai Marina ved Dubai Marina Mall. Metro: Marina Mall Station. Åbent onsdag-lørdag kl. 10-19 (oktober-april).

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts