0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Tag på litterær pubcrawl i Dublin

Gå i fodsporene på store Dublin-forfattere som Joyce, Beckett og Wilde.

Hannah Levy/Hannah Levy/ AP
Foto: Hannah Levy/Hannah Levy/ AP

Bog-mekka. 200.000 af Irlands ældste titler befinder sig på landets ældste bibliotek, Trinity College.

Dublin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Dublin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvert øjeblik forventer biblioteksgæsten, at en munk fra det 9. århundrede træder ind i det dunkle lokale og sætter sig til at kalligrafere og fortolke de fire evangelier med illustrationer og en håndskrift, som også begejstrer bog- og skriftentusiaster i det 21. århundrede og drager kulturturister fra den ganske verden.

Bogværket er kendt som ’ Book of Kells’ og befinder sig i en montre i biblioteket på Irlands ældste universitet, Trinity College, i hovedstaden, Dublin. De latinske bogstaver snor sig hen over siderne, der er pyntet med farvestrålende illustrationer. Da turengårtil.dk besøger biblioteket, er ’Book of Kells’ slået op på et portræt af evangelisten Mattæus og uddrag fra kapitel 8, vers 9-22.

’Book of Kells’ har også en dansk forbindelse, selv om den er lidet glorværdig. Bogværket eller dele af det blev sandsynligvis produceret af munke på øen Iona vest for Skotland og færdiggjort i Kells cirka 65 kilometer nord for Dublin, hvortil de flyttede i 806.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts