0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

En weekend i: Arkitektur og design har ændret Dublins ansigt

Den irske hovedstad er udråbt som Europas teknologihjerte. Hightechboom har rykket radikalt ved byen - især det nye Docklandsområde.

Derek Cullen/Failte Ireland copyright - Derek Cullen
Foto: Derek Cullen/Failte Ireland copyright - Derek Cullen

OPLYSNING. Når Convention Centre Dublin og Samuel-Becket Bridge er oplyst om natten, kommer det kreative Docklands for alvor til sin ret. Foto: Failte Ireland

Dublin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Dublin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De fleste har nok hørt om Silicon Valley og Silicon Alley. Men på den anden side af Atlanten har et nyt teknologimekka gjort sig bemærket. Velkommen til Silicon Docks, kvarteret i Dublin, hvor de unge, internationale og kreative mødes.

Da jeg ankommer hen på aftenen, bliver jeg modtaget af et varmt lys, der strømmer ud fra glasfacaden på Gibson Hotel. På væggene hænger originaler af moderne irsk kunst, i indergården kan jeg slænge mig i en af de farverige æggeformede stole, og i restauranten kan jeg nyde gastronomi på højt niveau i en kulisse, der på bedste vis indfanger Dublins nye buzz.

Med sit innovative design er dette urbane retreat bare én af utallige bygninger, der inden for de seneste år er blevet opført af unge, lovende arkitekter på begge sider af River Liffey, og som har bidraget til at give havneområdet Docklands et markant ansigtsløft.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden