0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Det skal du opleve i Edinburgh og Glasgow - og på Isle of Skye

Arkitektur, gastronomi, kunst og fantastiske landskaber. Oplev det hele.

Monika Dinek
Foto: Monika Dinek

Seværdigt. Arkitektur og kunst trives i arbejderbyen Glasgow.

Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Men glem heller ikke bydelen og haveområdet Leith, der i dag huser en række af byens bedste restauranter. Et af de mest interessante bygningsværker af nyere dato er det skotske parlament, der er tegnet af den nu afdøde catalanske arkitekt Enric Miralles.

Mad
Edinburgh har de seneste år udviklet sig til glimrende madby – og det er ikke kun byens fem Michelin-restauranter, der er værd at opleve. Helt nye spisesteder der i tidens ånd fokuserer lokalt skyder op rundt om i byen, og som det ses i andre storbyer fra New York til København skrues der op for blusset og ambitionerne i køkkenet, mens rammerne og betjeningen bliver stadig mindre formel.

Blandt de mest interessante steder netop nu er The Gardeners Cottage ( thegardenerscottage.co), der holder til i en lille, tidligere gartnerbolig for foden af Terrace Gardens. De talentfulde kokke i det åbne køkken har tilsammen høstet erfaring fra byens mest velrenommerede etablissementer, herunder Michelin-restauranten Kitchin. Med 25 pund for en fem retters prix fixe menu, får man ekstraordinært meget for pengene.

Besøg også Field ( fieldrestaurant.co.uk), der slog dørene op i januar 2013. Den unge køkkenchef Gordon Craig har bl.a. arbejdet på legenden Michel Roux’ trestjernede Michelin-restaurant Waterside Inn, der er blandt Storbritanniens allerbedste.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter