0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Det spøger i den glemte by under jorden

Gå på opdagelse i de glemte gader under byen, besøg det imponerende slot på toppen af en klippe, eller nyd lækker mad til rimelige priser. Vi guider dig til 24 timer i Edinburgh.

Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Slottet troner majestætisk på toppen af den store klippe midt i byen. Dets evige tilstedeværelse, synligt fra alle dele af byen, minder en om, at Edinburgh har en lang historie med krige og ufred, mørk middelalder, pest og kolera.

Men Skotlands hovedstad byder på meget andet end en dyster historie. Et rigt kulturliv, et væld af shoppe-muligheder, anmelderroste restauranter og ikke mindst hyggelige pubber.

Neden for Edinburgh Castle løber byens oprindelige hovedgade 'The Royal Mile'. En bred, brostensbelagt gade med fornemme huse på begge sider. Engang strakte over 200 små sidegader, de såkaldte 'closes', sig ud fra begge sider af The Royal Mile, ligesom små fiskeben ud fra rygraden.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce