0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Drop London og tag på weekendtur mod nord

Den skotske hovedstad Edinburgh overrasker med nytænkende restauranter, spændende butikker og en utrolig imødekommende befolkning.

Miriam Zesler/Miriam Zesler
Foto: Miriam Zesler/Miriam Zesler

SLOTSVEJEN. Royal Mile er den gamle hovedgade i Edinburgh.

Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Om man står i supermarkedet, på apoteket eller i en pub, er billedet overalt i Edinburgh det samme. Kvinden bag kassen fortæller om sin tur til Danmark i 1984, taxachaufføren fortæller om søsterens bryllup, og på pubben bliver man hurtigt inddraget i diskussionen af monarkiets berettigelse eller den igangværende rugbysæson. Det er umuligt at bevæge sig rundt i byen uden at slå en sludder af med beboerne.

Edinburgh er hverken en storby eller en provinsby, måske snarere en stor by. Den er kosmopolitisk, men heller ikke mere fremmed, end at vennerne aldrig er mere end en halv time væk, pubben nede for enden af vejen, og hvor enhver gåtur gennem gaderne på vej fra A til B er en vandring i arkitektoniske perler på alle sider.

Det er en by med spøgelsesture og historiefortællere, det litterære hjem for moderne forfattere på bestsellerlister og klassiske forfattere fra fortiden. Det er en by, der derfor kaldes ’Nordens Athen’, og som også huser en masse festivaler hen over sommeren.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter