0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mænd går da med nederdel

Med hjem fra Skotland må turisten selvfølgelig have en kilt, en sækkepibe, en quaich eller drikkekar, en flaske whisky og lidt haggis. Politiken har været på souvenirjagt i den skotske hovedstad, Edinburgh, og talt med skræddere, slagtere og whiskymagere.

Poul Husted
Foto: Poul Husted
Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Royal Miles souvenirbutikker ligger side om side på den næsten 2 kilometer lange strækning og bugner af røde parykker, Loch Ness-uhyrer som grønne plysbamser, kilte i alle regnbuens farver helt ned til 20 pund eller 180 kroner, billig slavewhisky og legetøjssækkepiber til næsten ingen penge.

I virkeligheden er den kongelige mil, som omfatter gaderne Castlehill, Lawnmarket, High Street, Cannongate og Abbey Strand, ikke en engelsk mil eller 1,6 kilometer, men faktisk 107 yards eller 97 meter længere. Derfor skulle Royal Mile være nøjagtig 1.706 meter lang, men Rejser har ikke skridtet den af.

Men uanset hvor langt det mest populære strøg i Skotlands hovedstad, Edinburgh, er, og hvor mange butikker der er, så er det næsten umuligt at finde en autentisk skotsk souvenir i nogen af forretningerne.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce