0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Mænd går da med nederdel

Med hjem fra Skotland må turisten selvfølgelig have en kilt, en sækkepibe, en quaich eller drikkekar, en flaske whisky og lidt haggis. Politiken har været på souvenirjagt i den skotske hovedstad, Edinburgh, og talt med skræddere, slagtere og whiskymagere.

Poul Husted
Foto: Poul Husted
Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Royal Miles souvenirbutikker ligger side om side på den næsten 2 kilometer lange strækning og bugner af røde parykker, Loch Ness-uhyrer som grønne plysbamser, kilte i alle regnbuens farver helt ned til 20 pund eller 180 kroner, billig slavewhisky og legetøjssækkepiber til næsten ingen penge.

I virkeligheden er den kongelige mil, som omfatter gaderne Castlehill, Lawnmarket, High Street, Cannongate og Abbey Strand, ikke en engelsk mil eller 1,6 kilometer, men faktisk 107 yards eller 97 meter længere. Derfor skulle Royal Mile være nøjagtig 1.706 meter lang, men Rejser har ikke skridtet den af.

Men uanset hvor langt det mest populære strøg i Skotlands hovedstad, Edinburgh, er, og hvor mange butikker der er, så er det næsten umuligt at finde en autentisk skotsk souvenir i nogen af forretningerne.

Hvis man skal have noget rigtig skotsk, må man ind i de små gyder, der kaldes closes, eller endnu længere væk fra centrum. Rejser satte sig for under et besøg i Edinburgh at finde frem til ægte skotske souvenirer som en sækkepibe, en kilt, en omgang haggis, en quaich eller et drikkekar til whiskyen. En flaske af de gyldne dråber af livets vand er naturligvis den sidste souvenir, der ryger ned i kufferten solidt emballeret.

Skotterne beskyldes for at være nærige, men hvis man skal have en ægte skotsk souvenir med hjem, nytter det ikke noget at have Nærigpeter med på ferie. Med hjælp fra guiden Ken Hanley, iklædt kilt, naturligvis, tog Rejser iført bukser på en rundtur i Edinburgh til butikker, hvor skotterne selv kommer for at gøre deres indkøb. Vi begyndte i den dyre ende med en sækkepibe.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere