0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

På café med Harry Potters mor

Tag med på rundtur i virkelighedens og fiktionens verden i den skotske hovedstad, Edinburgh.

Matt Dunham/Matt Dunham / AP
Foto: Matt Dunham/Matt Dunham / AP
Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Edinburgh
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På en trist regnvejrsdag er det nemt at forestille sig J.K. Rowling komme ind på caféen Elephant House for at få varmen sammen med sin spæde datter, Jessica, en espresso og udtænke mysterier for sin nu verdensberømte romanfigur, Harry Potter.

Men Joanne Kathleen – navne, som hun og forlaget erkendte ikke kunne anvendes, fordi drenge ikke vil læse bøger skrevet af piger, og som derfor blev til J.K. i stedet for – Rowling sidder ikke længere i timevis over en enkelt kop kaffe på Elephant House. Det er hun blevet for berømt og rig til, og hun ville ikke længere kunne sidde i fred. Desuden bor hun heller ikke mere i den skotske hovedstad, Edinburgh.

Alligevel valfarter Harry Potter-fans til Elephant House, som da også markedsfører sig med, at "Harry Potter blev født" i caféen. Men faktisk skrev hun en stor del af den første bog, ’Harry Potter og De Vises Sten’, på caféen Nicholson’s, der er ejet af forfatterens svoger, Roger Moore, og søsteren Dianne. Nicolson’s Cafe blev senere til en kinesisk restaurant Buffet King.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Læs mere