0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

En weekend i: Firenze-bydel er kåret til en af verdens hippeste

Bydelen Borgo San Frediano er landsbystemning krydret med hippe cocktailbarer, traditionelle spisesteder og smarte modeforretninger. Gå på opdagelse på pladser, i butikker og restauranter og få den lokale sladder på barbersalonen.

Eva Ravnbøl
Foto: Eva Ravnbøl

Den meget traditionelle barbersalon Toni er et sted, hvor man kan møde de lokale i Firenze. Salonen har både mænd og kvinder som kunder.

Firenze

For nylig optrådte et særligt hjørne af Firenze, Borgo San Frediano som nummer et på guiden Lonely Planets liste over de mest trendy bydele i verden. Længere nede i rækken finder man områder i Dubai, London og København . Indbyggerne i den nyudråbte, smarte del af Firenze er både stolte og overraskede.

Borgo San Frediano er en gammel byport og en lang gade i kvarteret Oltrarno på den modsatte side af Arno-floden, der snor sig igennem byen. Hvis man befinder sig i det gamle historiske centrum inde ved domkirken og går over floden, kommer man til Oltrarno, som netop betyder 'over Arno'.

Ligesom Trastevere i Rom, der betyder 'over Tiberen', er Oltrarno et gammelt arbejderkvarter med masser af små værksteder, håndværkere og små osteriaer.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce