0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Genoplev Hamburgs undergang

Ny udstilling i katakomberne under Hamburgs St. Nikolai-kirke viser alt om de allieredes vanvittige bombardement, der i 1943 smadrede næsten hele byen.

dtouch1, iStockphoto/dtouch1, iStockphoto
Foto: dtouch1, iStockphoto/dtouch1, iStockphoto

Imposant. Historiens destruktion af St. Nikolai-kirke i Hamburg taler sit eget sprog. Udvidet museum fortæller historien om sønderbombningen af byen.

Hamburg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Hamburg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hamburg blomstrer i disse år.

Turisterne strømmer til byen for at opleve det smukke rådhus, havnen og de mange kanaler, ligesom byggeprojekter skyder op overalt med Europas største byfornyelsesprojekt, Hafencity, som det mest imponerende skud på stammen.

Men det er ikke mere end 70 år siden, at millionbyen var jævnet med jorden. Som turist i Hamburg får man ikke en større modsætning end den, der opstår, hvis man som ens sidste gerning i den moderne millionby besøger kirken Mahnmal St. Nikolai. Den er Hamborgs centrale mindesmærke for ofrene fra årene 1933-1945 .

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts