0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

En weekend i: Hamburg er hot

Vi rejser til Hamburg i hundredtusindvis. Besøger du byen den kommende weekend, kan du udforske havnens rå charme og samtidig lytte til masser af musik under den årlige Elbjazz-festival.

Jytte Flamsholt Christensen/Jytte Flamsholt Christensen
Foto: Jytte Flamsholt Christensen/Jytte Flamsholt Christensen

Prisbelønnet. Unileverhuset og den høje Marco Polo-bygning har tilført havneområdet nyt liv og har begge fået en pris for sin arkitektur. Tag dertil 29.-30. maj, hvor den årlige jazzfestival Elbjazz swinger i byen.

Hamburg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Hamburg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Denne guide til Hamburg er først og fremmest en hyldest til floden Elben og det liv, der udspiller sig rundt om floden og havnen.

For livet på og omkring Elben og havnen i Hamburg er hot lige nu. Nok bor de fleste rige Hamburg-borgere stadig rundt om søen Aussenalster, men med boliger på havnen i mange millioner euro-klassen rykker de direkte ind i den nye havnebydel Hafencity, hvor de blander sig med almindelige mennesker. Med udviklingen af Hamburgs havn mikses finkultur med gadens musik, gastronomi med gadekøkkener, og leg, musik, fest og dans i gaden med urban gardening og multikultur.

Også St. Pauli, der engang var en del af danske Altona, er blevet hipt, selv om rygter om letlevende kvinder og sømænd på landlov stadig klæber til kvarteret. Her ligger, blandt chikt renoverede arbejderboliger, nye og eksperimenterende gourmetrestauranter, som finder kunder i den kreative klasse, der også har fået firmaadresse i kvarteret. Det var her, The Beatles fik sin musikalske uddannelse – gruppen har ikke levet forgæves i kvarteret, hvor musikken stadig har drive.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce