0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Lad kaffeduften guide dig rundt i Hamburgs historiske bydel

Hamburgs Speicherstadt-område er netop kommet på Unesco’s Verdensarvliste.

Christian Spahrbier/gem. Nutzungsbedingungen des HMG-Mediaservers.
Foto: Christian Spahrbier/gem. Nutzungsbedingungen des HMG-Mediaservers.

BESKYTTET. Pakhusområdet Speicherstadt i Hamburg er optaget på Unesco-liste. Det er en slags garanti mod, at området ændres drastisk i fremtiden.

Hamburg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Hamburg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En markant duft af kaffe breder sig i hele kvarteret. Egentlig meget passende, for vi er i Hamburgs Speicherstadt (Pakhusby), som fra slutningen af 1800-tallet og næsten 100 år frem var et stort marked for importeret kaffe, te, kakao, krydderier og andre varer fra fremmede lande.

I dag er der kun handel med den slags varer i ganske få af de historiske pakhuse. Et af dem rummer et kafferisteri, og det er herfra, aromaen sendes ud over store dele af området.

Andre steder i Speicherstadt er der stadig gang i handelstalenterne. Dog på en anden måde end tidligere, da alle varerne blev sejlet hertil. En lastvogn på iranske nummerplader holder ved et af pakhusene, og den har afleveret en ladning tæpper fra Iran. Der er nemlig en del tæppehandlere i de gamle pakhuse.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce