0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

I Hamburg påstår de, at du skal smage på chokolade, som du smager på vin

På chokolademuseet Chocoversum i Hamburg kan besøgende ikke alene smage på lækkerierne, men også fremstille deres helt personlige plade chokolade.

Poul Husted
Foto: Poul Husted
Hamburg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Hamburg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Tag vare på vores jord. Det er den eneste planet, hvor der findes chokolade!«.

Visdomsord, som det er værd at tage til sig – og måske er klimaforandringerne årsagen til, at chokoladen er kommet på museum i Hamburg, så vi i hvert fald har ét sted, hvor vi i fremtiden kan mindes den brune masse.

Chocoversum åbnede dørene for publikum i 2011, og her fortælles chokoladens historie fra Bremen-chokoladefirmaet Hachez’ synsvinkel. Af hygiejneårsager kan det ikke lade sig gøre at besøge selve fabrikken i Bremen, som blev grundlagt i 1890 af den belgiske chocolatier Joseph Emile Hachez og i dag ejes af den danske konfekturevirksomhed Toms.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce