0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

12 oplevelser: Hamburgs nye havnebydel er blevet det nye cool downtown

Hafencity vokser dag for dag frem under fødderne og har i løbet af mindre end 20 år forvandlet gamle havnekajer til Hamburgs downtown ved Elben.

Jytte Flamsholt Christensen
Foto: Jytte Flamsholt Christensen

Tyske Hamburg kan nemt nås med tog fra Danmark.

Hamburg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Hamburg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Som et laboratorium for urban living. Det er, hvad Hafencity i Hamburg er. For eksempel har en skole anbragt skolegården på toppen af bygningen. Unilever Deutschland har bygget et hovedkvarter, der bærer en klimaskærm uden på huset.

Alt – næsten – er splinternyt, og der eksperimenteres på livet løs med bæredygtigt og klimavenligt byggeri. Og selvfølgelig med indbyggede sikringssystemer, der skal forhindre katastrofer, når – ikke hvis – Elben går over sine bredder i takt med klimaforandringerne.

Men Hafencity er først og fremmest et nyt stykke storby, der har fået Hamburgs centrum til at vokse langt ud over sine bredder. Der, hvor Hamburg ligger, deler floden Elben sig i Nord- og Sydelben, og de to grene omfavner øen Wilhelmsburg.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce