0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Seværdigheder i Istanbul

Oplev Istanbuls fantastiske historie gennem historiske bygninger som Hagia Sophia og Topkapi Sultanpaladset.

AskinTulayOver/iStockphoto
Foto: AskinTulayOver/iStockphoto
Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hagia Sophia er Istanbuls topattraktion, og hvis man kun skal se en ting, bør det være den. Byggeriet begyndte i 532, mens danskerne levede i jernalderen, og kan selv i dag imponere med sin svimlende kuppel. 500 år senere kom vikingerne på besøg og efterlod graffiti ridset ind i et rækværk, og det bør man ikke gå glip af, men livagtige mosaikker og bygningens historie fra kirke til moske til museum er det vigtigste.

Hagia Sophia, Ayasofya Meydani, Sultanahmet Fatih.

Sultanpaladset Topkapi var i 500 år under Osmannerriget den moderne verdens centrum og her ideer og opfindelser fra Indien i øst til Marokko i vest blev samlet. Vigtigst blandt paladsets mange bygninger er haremmet, hvor man bør unde sig selv en guide eller i det mindste en audio guide, så man kan høre historierne om intrigerne og dramaerne mellem sultanernes hustruer, deres sønner og hoffets politikere og embedsmænd. Det er drabeligt og fornøjeligt. Gå derudover ikke glip af en stump af profetenes skæg i afdelingen for religiøse relikvier, der er pilgrimsrejsemål for muslimer.

Topkapi, Sultanahmet.

På Istanbuls europæiske side af Bosporus har holdingselskabet Borusan taget sit engagement i samtidskunsten til usædvanlige højder. Hver fredag rydder medarbejderne i industrikoncernen skrivebordene i selskabets røde, slotslignende hovedkvarter. Det giver mulighed for, at kunstinteresserede lørdag og søndag kan nyde alle de fotografier, skulpturer og videokunst, den administrerende direktør har samlet og hængt på væggene. Kompetente guider viser rundt i alle lokaler, selv hans private kontor, hvor fotografier af børnebørn og hans CD-samling blander sig med lyskunst.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abon