0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

5 steder at spise i Istanbul

Sæt tænderne i meterlange kebabspyd, traditionelle tyrkiske retter eller Georgiske specialiteter og se hvor du kan spise middelhavsinspireret mad i en skjult have.

Akdeniz Hatay Sofrasi
Foto: Akdeniz Hatay Sofrasi
Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Man kunne tro, at kebab er mange ting i kebablandets største by, men det er det ikke. Kebab er ofte det samme uanset, hvor man går i Istanbul. En af undtagelserne er Akdeniz Hatay Sofrasi, der ligger temmelig trist langs en stor boulevard i et uattraktivt kvarter, men som ikke desto mindre er en stor oplevelse. Dels i kraft af serveringerne af meterlange kebabspyd og saltbagt kylling og lam, der serveres med ild i. Dels i kraft af smagen, som nok er den vigtigste grund til at lægge vejen forbi.

Hatay Sofrasi, Iskender Pasa Mah., Ahmediye Cd 44/A, Iskender Pasa.

Man skal passe på med at udråbe oaser i en by som Istanbul, hvor trafikken ikke kender sine begrænsninger. Men Kuzguncuk, der ligger en færge- og spadseretur fra Taksim er måske undtagelsen. Selvfølgelig er der veje, men det dominerende udtryk er hvide trævillaer, kirker, en synagoge og moskeen, der ligger dør om dør og vidner om det multikulturelle miks Istanbul var for 100 år siden og knap så meget i dag. Som en af de eneste fiskerestauranter i havnebyen Istanbul er Kosinitza i stand til at lave andet end blot at grille en hel fisk. Her er rigtig tilberedning med fransk inspiration, omhyggelig betjening og det er fremragende.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere