0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Det skal du lave med børn i Istanbul

Tag børnene med ud og fiske fra en af Istanbuls broer eller tag på udflugt til Fyrsteøerne i Marmarahavet.

Alena Yakusheva/Alena Yakusheva
Foto: Alena Yakusheva/Alena Yakusheva
Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Søndagsmarkedet i Istanbul-bydelen Tarlabasi sætter ekstra liv i det der godt nok er en slidt, men også livlig bydel beboet af kurdere og romaer. Til hver dag leger børnene mellem faldefærdige huse og vasketøjet hænger højt over gaderne. Om søndagen stoppes trafikken til fordel for boder med farverige grøntsager at kigge på og madvarer at smage, stande med legetøj og børnetøj og hist og her en mand, der sælger levende kyllinger og ællinger som man gerne må røre ved, også selv om man ikke skal købe.

Søndagsmarked i Tarlabasi, Kurdela Sokak, Tarlabasi.

Galatabroen, og den mindre befolkede Atatürk-bro, der begge krydser fjorden Det Gyldne Horn er pakkede med lystfiskere. De mange baljer fyldt med nyfangede fisk vidner om, at der er noget at komme efter i vandet neden for. Driftige forretningsfolk sælger liner og kroge til de, der ikke selv har udstyr med, men gerne vil prøve lykken og komme tættere på istanbulluerne imens.

Galatabroen, Galatabroen, Beyoglu.

For de lidt større børn er de hvirvlende dervisher en kæmpe oplevelse. Det århundreder gamle religiøse ritual for islamiske mystikere er sine steder blevet et show turister er velkomne til: Mænd klædt i løse, hvide gevandter går i trance og hvirvler rundt som skøjteprinsesser med kjolerne svingene om hofterne. Det kan opleves flere steder i Istanbul.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter