Europa har tyrkerne at takke for, at kaffen kom op fra Arabien og spredte sig ud på kontinentet via cafeerne i Wien.
I dag er Tyrkiet stadig et mekka for mokka, men det er den tyrkiske kaffe. Det vil sige den krydrede, fede kaffe, der koges i kande og efterlader løbespor på indersiden af koppen. Variationer over samme tema kendes også som græsk kaffe, armensk kaffe, cypriotisk kaffe og arabisk kaffe.
Tyrkerne elsker deres kaffe, som er en kunstform at lave, og nyder den med alt fra ingen til utrolig meget sukker.
Kaffen er mange steder i Tyrkiet forbeholdt særlige lejligheder, når noget skal fejres, eller når der skal sættes punktum for en god middag. Til hverdagsbrug drikker man te, og ofte er det slet ikke et spørgsmål, om en gæst vil have te, den bliver bare serveret og fyldt op og fyldt op.
I det marked har det været svært for filterkaffe, espresso og alle varianterne for alvor at få fodfæste. Den første ikke-tyrkiske kaffe, der kom til Tyrkiet, var nescafe, som af den grund bliver opfattet som ’moderne’, og er der noget, tyrkerne kan lide, er det ’moderne’ eller det, der opfattes som så, og i mange år har det sikkert stillet turisterne tilfredse.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her