0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Drik din kaffe i Istanbul på disse seks steder

Kaffebarerne er kun så småt kommet til det ellers kaffeglade Tyrkiet. Men følger man i den kreative klasses fodspor, finder man dem.

/GR Art Cafe//GR Art Cafe
Foto: /GR Art Cafe//GR Art Cafe

Kaffe-hygge. I et af Istanbuls hyggeligste kvarterer ligger kaffebaren 7GR Art Cafe. Her kan man tanke lidt op af det sorte guld, mens man kigger på gadelivet.

Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Europa har tyrkerne at takke for, at kaffen kom op fra Arabien og spredte sig ud på kontinentet via cafeerne i Wien.

I dag er Tyrkiet stadig et mekka for mokka, men det er den tyrkiske kaffe. Det vil sige den krydrede, fede kaffe, der koges i kande og efterlader løbespor på indersiden af koppen. Variationer over samme tema kendes også som græsk kaffe, armensk kaffe, cypriotisk kaffe og arabisk kaffe.

Tyrkerne elsker deres kaffe, som er en kunstform at lave, og nyder den med alt fra ingen til utrolig meget sukker.

Kaffen er mange steder i Tyrkiet forbeholdt særlige lejligheder, når noget skal fejres, eller når der skal sættes punktum for en god middag. Til hverdagsbrug drikker man te, og ofte er det slet ikke et spørgsmål, om en gæst vil have te, den bliver bare serveret og fyldt op og fyldt op.

I det marked har det været svært for filterkaffe, espresso og alle varianterne for alvor at få fodfæste. Den første ikke-tyrkiske kaffe, der kom til Tyrkiet, var nescafe, som af den grund bliver opfattet som ’moderne’, og er der noget, tyrkerne kan lide, er det ’moderne’ eller det, der opfattes som så, og i mange år har det sikkert stillet turisterne tilfredse.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Læs mere