Skønheden kommer indefra i ’Lille Urfa’ på Istanbuls europæiske side. Helt inde fra de køkkener, hvor dampende suppegryder og osende trækul leverer det bedste, det tyrkiske køkken har at byde på.
Det skjuler Lille Urfa imidlertid godt, for bydelen er præget og plaget af en stor boulevard, der efter fattig evne forsøger at lede trafikken til og fra det historiske kvarter og videre endnu.
Lysstofrør og sparepærer spejler koldt lys i fortovenes regnvåde, glatte fliser, og ved restauranternes borde inden døre skinner de på plasticduge og hårde træstole. Der er trangt, så gæsterne sidder tæt pakket, skulder ved skulder, og slubrer suppe og godter i sig.
Et tæppe af baggrundsstøj fra tv-skærme og ordrer, der råbes ud i åbne køkkener. Både før og efter spisetid slider kvarterets beboere i købmandsbutikker, frisørsaloner og på bydelens beskedne hoteller, hvor de kun lige tjener nok til at holde sig i det fremadstormende Tyrkiets nedre middelklasse.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her