0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Spis dig gennem Istanbul

Istanbul er en jungle af grillet kød og jævne salater, men nu er der hjælp at hente for de madglade. Tag med på aftenvandring mellem gode og gemte kebabrestauranter.

One Clear Vision/iStockPhoto
Foto: One Clear Vision/iStockPhoto

MUMS. Istanbuls Lille Urfa-kvarter er kendt for sine mange kebab-restauranter.

Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Skønheden kommer indefra i ’Lille Urfa’ på Istanbuls europæiske side. Helt inde fra de køkkener, hvor dampende suppegryder og osende trækul leverer det bedste, det tyrkiske køkken har at byde på.


Det skjuler Lille Urfa imidlertid godt, for bydelen er præget og plaget af en stor boulevard, der efter fattig evne forsøger at lede trafikken til og fra det historiske kvarter og videre endnu.

Lysstofrør og sparepærer spejler koldt lys i fortovenes regnvåde, glatte fliser, og ved restauranternes borde inden døre skinner de på plasticduge og hårde træstole. Der er trangt, så gæsterne sidder tæt pakket, skulder ved skulder, og slubrer suppe og godter i sig.

Et tæppe af baggrundsstøj fra tv-skærme og ordrer, der råbes ud i åbne køkkener. Både før og efter spisetid slider kvarterets beboere i købmandsbutikker, frisørsaloner og på bydelens beskedne hoteller, hvor de kun lige tjener nok til at holde sig i det fremadstormende Tyrkiets nedre middelklasse.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Læs mere