0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

12 oplevelser i Istanbul:  Forårsstemning på tværs af kontinenterne 

Oplev Istanbuls virvar af forskelligheder i byens bohemekvarterer under forårssolen og hop i tyrkisk wellness, hvis det regner.

Emilie Kleding Rasmussen
Foto: Emilie Kleding Rasmussen

Bosporusstrædets turkise nuancer springer en i øjnene, nærmest uanset hvor man befinder sig i den centrale del af Istanbul. Strædet, der skiller Europa og Asien, er 30 kilometer langt og er byens helt store ikoniske varemærke.

Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Istanbul
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sug solen til dig, mærk stemningen, og se livet udfolde sig i gaderne. Det er det, Istanbul kan. Være langsom i en by med over 15 millioner indbyggere; stille på trods af trafikkaos og larm. Altid med tid til en kop tyrkisk te midt i hektikken. Foråret er perfekt til at udforske de udendørs oaser, de lokale sværger til, og opdage alt det, der hersker under overfladen og væk fra de store turistattraktioner.

Vil man udfordre tyrkiske stereotyper, så slentr gennem byens bohemekvarterer, se solen glimte i Bosporusstrædet, og drik cocktails på gaden med moskeernes kalden i baggrunden. Traditioner, lokalliv, vestlig modernisme og hippe hipstere blander sig i ét væk på tværs af kontinenterne. Umulig helt at forstå – og samtidig enormt befriende ikke at kunne placere i en kasse.

For det kan man ikke med Istanbul. Til gengæld kan man let blive overrasket og samtidig få farve i kinderne. Forårsvejret og tidlig sommer er ofte ideelt udendørsvejr, og trænger man til at komme væk fra byens trængsel, er der masser af naturoplevelser tæt på. Skulle regnen dryppe, så tøv ikke med at hoppe inden døre og få et vaskeægte tyrkisk bad.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce