0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

20 år efter Expo: Nationernes Park er blevet en attraktion i sig selv

For 20 år siden blev Lissabons nordlige forstad forvandlet fra et trist havneområde til Parque das Nacoes, der skulle huse verdensudstillingen Expo. I dag er bydelen fyldt med fascinerende moderne arkitektur, skulpturer og diverse kulturudbud.

Man kan vælge at cykle rundt i havneområdet og forbi skulpturen, der er skabt af den engelske skulptør Anthony Gormley.

Lissabon
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Lissabon
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Havnepromenaden i Parque das Nacoes har ikke autenticitet som Barcelonetta i Barcelona eller elegance som Boulevard Anglaise i Nice, men den har et betydeligt bedre klima end vores egen Amager Strandpark.

En tidlig forårstur langs promenaden kan sagtens finde sted allerede i januar, i 16-17 grader og sol. Til den ene side har man den blåt glinsende Tejo-flod og den småkuperede horisont på den modsatte bred, mens Parque das Nacoes byder sig til med moderne skyline og afpasset arkitektur. Her er både et festivalområde, et kæmpestort indkøbscenter, en metro- og regionaltogsstation, havnepromenade, boulevarder og flere fint beliggende restauranter med flodudsigt.

Promenaden veksler mellem asfalterede moler, snævre grusbelagte stier og små palmelunde med bænke, hvor man vende verdenssituationen.

Den godt 2,5 km lange promenade er både for joggere og de spiselystne. Førstnævnte fortsætter gerne deres sveddryppende løbeture videre mod den over 17 km lange Vasco de Gama-bro, hvorunder man passerer både skaterpark, legeplads, picnicområde, boldbaner og forskellige udsigtspunkter.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Læs mere