0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Politikens korrespondent: Her er fem ting i London du skal opleve

Lone Theils giver sine bedste tips til nyt galleri, bar og restaurant.

Matt Dunham/AP/AP
Foto: Matt Dunham/AP/AP

galleriejer. I oktober åbnede kunstneren Damien Hirst sit eget Newport Street Gallery, så han kan udstille »de kunstnere, jeg elsker, og som har inspireret mig«. Billedet er taget i 2012 foran et af kunstnerens egne værker.

London
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
London
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

The Black Museum, Det sorte museum, har ikke fået sit navn for ingenting. Det er Scotland Yards meget private samling af effekter fra nogen af verdens mest notoriske forbrydelser. Indtil videre har samlingen været lukket land, kun mulig at se for politifolk eller særligt inviterede gæster. Men nu har Museum of London overtalt politistyrken til at åbne de bloddryppende sagsmapper og dele deres indhold med den almene offentlighed. Gys over kufferten med giftsprøjte, se nærmere på den udbrændte computer fra terrorangrebet mod lufthavnen i Glasgow eller se dybt i øjnene på gasmasken, der i sin tid tilhørte syrebadsmorderen. Virkeligheden overgår nogle gange fantasien, selv i et land, der er berømt for sine krimier.

Udstillingen The Black Museum kan ses på Museum of London frem til 10. april. Det er også værd at se resten af museets udstilling, der dækker Londons historie med udsnit fra blandt andet romertiden og middelalderen. Udstillingen er særdeles besøgt, så book billetter hjemmefra.

Hvorfor ikke bruge en aften på møntvaskeri, når du alligevel er i London? Drop alle tanker om skyllemiddel og drøm dig i stedet til en restaurant, hvor de afslappede 1970'ere møder nutidens urbane hipstere. Tænk chicken kiev fyldt med håndplukket vild hvidløg. Tænk rejecocktails, Sodastream og trifli. Mormormad på britisk. Coin Laundry er en restaurant, der med egne ord serverer »den mad du har lyst til at lave til dig selv derhjemme, men som du aldrig ville fortælle nogen om«. En af den slags måltider, der gør mere for maven end for din insta-konto. Åh, og der er pinball-maskine og brætspil i kælderen.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts