0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Alternativt fastfood: Snup en østers i London

På et blomstermarked i det østlige London kan du om søndagen købe østers i en ret primitiv biks. Manden bag østersspisen opgav et kedeligt sælgerjob til fordel for denne nye karriere.

Søren Sorgenfri
Foto: Søren Sorgenfri

Så er der dækket op til en hurtig søndagsfrokost hos The Oyster Boy i London: østers og en Bloody Mary.

London
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
London
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er en råkold forårsdag i det østlige London. Solen begynder så småt at give varme i kinderne.

Denne søndag formiddag tages der forskud på gadelivets glæder. Columbia Road forvandles lige efter kirketid til et livligt blomstermarked med sælgere, der ser skævt til fotoskydegale turister og med Michael Caine-dialekt falbyder friskskårne buketter med et »all right, lov’« til alle med langt hår.

Blomstersælgerne flankeres af små hyggelige butikker, livejazzmusik, og der er kamp om hver en kvadratmeter her og i sidegaderne i det gamle arbejderkvarter. Efter Slaget ved Waterloo rykkede fattigfolk for alvor ind fra oplandet og dyrkede køkkenhaver i stort antal, hvorfor området har en rig tradition for blomster- og grøntsagsmarkeder.

Men tilflytning blev til ren invasion, da værterne og fabrikkerne ved Themsen for alvor skulle bruge hænder. Bethnal Green blev et slummet arbejderkvarter og en del af Jack the Rippers grusomme jagtterræn i 1888, hvor området var tynget af druk, prostitution og kummerlige levevilkår.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts