0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

12 oplevelser: London er én stor filmlocation, hvor du kan genopleve dine yndlingsfilm og serier

Harry Potter, James Bond, julekomedier og fortællinger om det britiske kongehus – London bugner af fantastiske locations og andre filmoplevelser.

Kristoffer Flakstad
Foto: Kristoffer Flakstad

På London Film Museum er udstillingen om James Bond og ikke mindst mange af de køretøjer,agenten har anvendt i filmene netop forlænget frem til april 2020.

London
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
London
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Få byer i verden er skildret så indgående i filmenes og tv-seriernes verden som London. Briterne har formået at gøre deres hovedstad til en levende filmkulisse i alt fra historiske kostumedramaer til fængende socialrealistiske fortællinger. Uanset om man er fan af Harry Potter, James Bond eller tv-serien ’The Crown’, har man ikke kunnet undgå at blive taget med på en mental rejse til London igen og igen. For tiden er det filmen ’Last Christmas’ med Peter Mygind på rollelisten, der serverer indbydende billeder fra et julepyntet London for biografgængerne.

Begrebet filmturisme er vokset markant de senere år. For mange kan det være en større oplevelse at gense et sted, man har oplevet i en film eller tv-serie, end selv Londons mest ikoniske attraktioner som St. Paul’s Cathedral og Big Ben. En location-scout ved navn Jonathan fortalte mig for et par år siden, at han havde verdens bedste job. Det bestod ganske enkelt i at finde egnede steder til filmoptagelser rundtomkring i millionbyen, lige fra private hjem til parker, slotte, gader og pladser. Heldigvis kan man som turist nemt følge i Jonathans fodspor, mens nye film og serier hele tiden kommer til.

1 Det historiske byslot
Vest for Londons centrum, ikke langt fra den botaniske have i Kew, ligger slottet Syon Park.

Huset i de landlige omgivelser har i generationer været i hertugerne af Northumberlands eje. Det er det fortsat, men familien foretrækker at opholde sig på sit store slot Alnwick Castle i Nordengland, og det smukke og fyrsteligt indrettede London-hjem står derfor åbent for turister – og filmhold. Listen over historiske dramaer, der er optaget navnlig indenfor i Syon House, er lang og tæller bl.a. ’Den gale kong George’ og den mesterlige film ’Gosford Park’. Hele listen kan ses på hjemmesiden.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts