0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Fakta om Los Angeles

Joe Cavaretta/Joe Cavaretta / AP
Foto: Joe Cavaretta/Joe Cavaretta / AP

Oscar. Julia Roberts. Glamour. Los Angeles.

Los Angeles
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Los Angeles
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Uanset om man vælger SAS, British Airways, Lufthansa eller KLM – der alle har daglige flyvninger til USA – skal man være forberedt på mellemlandinger med flyskift i enten Europa eller USA. I de fleste tilfælde kommer den samlede rejsetid op på 12-16 timer.

En flybillet til Los Angeles kan fås fra ca. 4.000 kr. t/r, hvis man reserverer i god tid og kan flyve i lavsæsonen. I højsæsonen koster de billigste returbilletter fra 6.000 kr.

Metro og bus: Metro er en forholdsvis ny opfindelse i Los Angeles, og de få linjer fungerer ok mellem lufthavnen, centrum og Hollywood. Men i resten af Los Angeles er du prisgivet busserne. Køreplan findes på www.mta.net eller www.socaltransport.org. Når du stiger på bussen, skal det præcise beløb være parat – der gives ikke byttepenge.

Bil: 'The American way of life' kræver en bil, og det gælder især i Los Angeles hvor der er langt flere biler end personer over 18 år. Det er sikrest at leje en bil gennem et dansk rejsebureau, inden man rejser til USA. Så holder bilen og venter i lufthavnen, når man lander i USA. Via internettet er det muligt selv at reservere en bil til en ofte særdeles favorabel pris. Men vær opmærksom på, at priserne som regel ikke inkluderer de samme gode kaskoforsikringer, som er standard ved leje gennem de danske rejsebureauer.

Alamo, Avis og Hertz er de største biludlejningsfirmaer med kontorer overalt i USA. Det kan være lidt billigere hos et af de mindre firmaer: Budget, Thrifty, Dollar, Rent-a-wreck (’Lej-et-vrag’) m.fl.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts