0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Møde med døden og helvede på rulleskøjter i USA's største by

Meget langt fra Beverly Hills’ blitzlys og plastikkirurgi. Den østlige del af det centrale Los Angeles er en heksekedel af hipstermiljø og fantastiske oplevelser.

Steve Stearns
Foto: Steve Stearns

RULLEFIGHT. Roller Derby-sporten har et af sine store baser på Los Angeles' East Side.

Los Angeles
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Los Angeles
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Los Angeles er ikke en by. Det er et område lidt større end Sjælland, der er dækket til af småbyer og en masse veje, der binder det hele sammen.

LA er ubestridt USA’s største byområde målt på areal - og tre gange større end New York. Mange europæere har derfor svært ved at rumme Los Angeles, fordi den ikke rigtig har noget centrum, hvor det hele foregår. I stedet skal man finde den bydel, der passer til en.

The East Side, der ikke skal forveksles med East LA, der er et relativt fattigt latinokvarter, minder allermest om Berlin. Blot med meget bedre vejr, flottere natur, bedre råvarer og dermed bedre mad, og ikke mindst kulturer fra hele verden inden for rækkevidde.

Og denne del af Los Angeles, med bydele som Silver Lake, Echo Park, East Hollywood, Atwater Village og Los Feliz, er lige nu motoren i LA’s kreative og kunstneriske fremdrift.

Kl. 18: Etiopisk - LA Style
Lige nu har etiopisk mad en opblomstring i Los Angeles, men med et særligt LA-touch. De mange vegetarer og veganere i byen har kastet sig over det etiopiske køkken, og selv hvis man elsker kød, er det en oplevelse værd.

Det bedste sted er Rahel Ethiopian Vegan Cuisine, hvor man skal prøve deres Veggie Combo. Her spiser man det etiopiske brød injera sammen en række etiopiske, veganske småretter, der serveres på et stort fad – det minder lidt om tapas, bare fra en anden verdensdel. Er man flere sammen, kan man på denne måde dele på kryds og tværs, og netop denne sociale måde at spise på er karakteristisk for LA. Også når det ikke er afrikansk mad.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts