0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

En weekend i: Besøg Korea midt i Los Angeles

I L.A.s Koreatown kan du synge karaoke, bade i varme kilder og få ærkeamerikansk asiatisk mad.

Morten Bay
Foto: Morten Bay

FREMMEDSPROG. Når skiltene skifter fra at være på engelsk til at være pryddet med koreanske skrifttegn, så ved man, at man er kommet til Koreatown.

Los Angeles
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Los Angeles
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når man kører østpå ad den lange Olympic Boulevard i Los Angeles i Californien, holder skiltene op med at være på engelsk, lige inden man når til Downtown. I stedet står alting på koreansk – og så ved man, at man er kommet til Koreatown.

Den lidt over 10 kvadratkilometer store bydel er verdens største etniske kvarter uden for Korea med over 124.000 indbyggere. Bydelens befolkning er ikke så koreansk, som den har været – faktisk bor her nu flere af latino-afstamning end koreanere. Men bydelen ser alligevel nærmest ud, som om den er blevet løftet ud af Korea og plantet midt i Sydcalifornien.

Koreatown er ved at kæmpe sig ud af sin fortid som et halvfarligt, fattigt kvarter, en status bydelen fik efter den blev centrum for de nærmest krigslignende tilstande under optøjer i Los Angeles i 1992. Den er nået til det sted i den urbane udvikling, hvor de kreative og kunstnertyperne er begyndt at rykke ind, og det gør Koreatown til en af de mest spændende steder man kan besøge i Sydcalifornien lige nu.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts