0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Oplev torvehallerne på den anden side af Sundet

Der er gang i den i Malmø. Politiken har besøgt den nyåbnede Malmö Saluhall.

Sune Højrup Bencke
Foto: Sune Højrup Bencke

Hedvigsdal bageri (øv. tv.) serverer en ny nordisk vinkel på pizza med cremefraiche i stedet for tomatsovs. Hos Limhamns Kött & Vilt (øv. th.) kan man købe svenske specialiteter som renkød, elg og vildsvin. Kaffebaren Koppi (ned. tv.) sælger en såkaldt ’koppitonic’ – en espresso, der hældes i en kolbe med isterninger og tonic. Og hos Ostabengtson MÅ Politikens udsendte bare købe en lille gedeost-tromle ved navn Lill-Stina.

Malmø
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Malmø
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi er kun lige trådt ind i Malmö Saluhall, da vi får øje på Martin Karyd. Han sidder og nyder en stille kop kaffe hos Koppi – et kaffeforetagende fra Helsingborg – som vi vender tilbage til lidt senere i denne artikel. Sammen med sin søster Nina er Martin Karyd drivkraften bag og ejer af Malmøs helt nye saluhall, en lidt mindre pendant til Torvehallerne i København, der åbnede i begyndelsen af november. Han virker stolt, når han kigger rundt.

»Det var en ruin, da vi gik i gang«, fortæller han.

Saluhallen ligger i et gammelt godsmagasin fra 1898, hvor togene på havnen frem til 1955 afleverede og fik læsset gods på. Nu er de 600 kvadratmeter blevet fuldstændigt renoveret og har fået en tilbygning på 400 kvadratmeter.

For Martin Karyd var det helt bevidst, at byens nye madmarked ikke skulle ligge midt i centrum, men 5-10 minutter væk fra både banegård og det store torv.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere