0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Besøg en italiensk by, hvor kinesisk fylder rigtig meget

Nudler, blingbling og farverige tekstilvarer. Chinatown i Milano er et skævt indslag i den stilbevidste by.

EKSOTISK. Dele af Milano kunne lige så godt ligge i Shanghai. Chinatown sætter et tydeligt præg på den italienske storby.

Milano
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Milano
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En duft af jasminte og asiatiske krydderier fylder luften, og gloser på mandarin dribler ned gennem gaden. Chinapower står der på røde reklameskilte akkompagneret af kinesiske skrifttegn flere steder.

Det er lørdag på den 1 km lange Via Paolo Sarpi i den norditalienske by Milano, og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at man befandt sig i Shanghais gamle franske sektor. Arkitekturen er europæisk med balkoner, skodder og gesimser, men gadebilledet er uomtvisteligt kinesisk med et væld af skilte, pangfarvede butiksvinduer og grønne planter.

Det er formentlig de færreste, der tænker i asiatiske baner, når snakken falder på Milano. Byen er blevet synonym med elegance og lækkert design, om det så er biler eller tøjmode. Ikke desto mindre gemmer den Milano på en kinesisk bydel med over 20.000 indbyggere af asiatisk herkomst.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce