0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Guide: Her er lækre fem steder, hvor du kan spise økologisk i Paris

En ny bog guider til den økologiske (mad)kultur i den franske hovedstad. Forfatteren bag bogen har udvalgt fem af sine yndlingsrestauranter.

Marie Louise Albers
Foto: Marie Louise Albers

HJEMMEBAGT. På Le Pain Quotidien (Det Daglige Brød) kan du sætte dig til rette ved et af de lange dele-træborde og nyde alverdens friskbagte økologiske brødspecialiteter.

Paris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Paris
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I en ny bog, der udkommer den 30. juli, guider journalist Marie Louise Albers, som har boet fire år i byen, til den økologiske (mad)kultur, udendørs oplevelser og bæredygtige projekter i byernes by. Politiken Rejser bringer her uddrag fra bogen.

Fransk landstil kombineret med et sundt og økologisk menukort. Sådan beskriver man bedst Le Pain Quotidien (Det daglige brød). På denne morgenmads- og frokostcafé, som er at finde 13 forskellige steder i Paris, kan du sætte dig til rette ved et af de lange dele-træborde og nyde alverdens friskbagte økologiske brødspecialiteter sammen med de forskellige hjemmelavede chokolade-smørelser og marmelader, som er stillet frem til fælles brug.

På Le Pain Quotidien nydes kaffen ikke i almindelige kopper, men i drikkeskåle – som man altid gør det på landet i Frankrig. Tallerkenen er byttet ud med et smørebræt, og den klassiske musik, der lyder i baggrunden, er med til at skabe en rolig, landlig atmosfære midt i det larmende parisiske byliv. Stedet er ideelt til en lang og fredelig weekendbrunch, men samtidig også et populært frokoststed blandt både unge piger og forretningsfolk, der med god samvittighed kan nyde en af stedets hjemmelavede grøntsagstærter, salater eller supper. Frokostretterne koster alle mellem 12 og 16 euro. Med et glas økologisk rødvin dertil sniger regningen sig op på omkring 20 euro.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce