0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Kom med indenfor i Paris' små spisekældre

Her er fem eksempler på hybriden mellem en vinbar, en vinbutik og en restaurant.

AzmanL/istockphoto.com
Foto: AzmanL/istockphoto.com

Paris' vinbarer er perfekte til de små pauser. Til at få en lille skid på. Til den stille sult.

Paris

Man troede egentlig ikke, Paris kunne blive bedre. Men det var, inden byens førende restauratører valgte at kaste deres kollektive kærlighed på en ny type restaurant/bar, der forener kærligheden til alt fransk: god mad, god vin, afslappet stemning og det hele til fornuftige priser. Genren går under navnet cave à manger og betyder ordret oversat en spisekælder, i virkeligheden en hybrid mellem en vinbar, en vinbutik og en restaurant.

Konceptet er ganske enkelt i al sin genialitet. Vinen er omdrejningspunkt for løjerne og sælges til en pris, der ikke er meget højere end den, man betaler for vinen hos en vinhandler. Således betragtet er det nærmet en af den slagsrestauranter, hvor man selv kan tage vinen med, og med vinudsalg tilknyttet. Menukortet er komprimeret og rettet mod den lille sult. Indretningen ofte skrabet – aldrig skyggen af hvid dug – bestikket henslængt, et par nøgne træborde og en lang bar.

En cave à manger bliver ofte eksekveret som en afslappet lillebrorrestaurant til en mere seriøs, større restaurant. På den måde fungerer en cave à manger også som kokkens og restaurantens kreative frirum, hvor de kan prøve kreationer af og lade instinktet strække ud.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter