0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

John Lennon lever på en mur i Prag

En mur med Lennon-graffiti i den tjekkiske hovedstad er en hyldest til både kærlighed, frihed og den afdøde beatle.

Poul Husted
Foto: Poul Husted
Prag
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Prag
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

John Lennon befinder sig i den tjekkiske hovedstad, Prag, og det er ikke en dårlig vittighed. For at være helt præcis findes den afdøde beatles kontrafej og mange af hans sangtekster på en mur på det lille Velkoprevorske-torv i kvarteret Mala Strana tæt på den franske ambassade.

Kinesere, indere, englændere, danskere, ja, turister fra den ganske verden strømmer til Lennon-muren, som er overmalet med graffiti. Det meste af graffitien relaterer til John Lennon og hans sangtekster, men sådan begyndte det ikke tilbage i 1960’erne, fortæller Kristina Pauková fra det tjekkiske turistråd:

»Oprindelig blev muren kaldt for Grædemuren, og på den blev der skrevet og malet protester mod kommuniststyret samt digte, der gjorde grin med regimet. Det fortsatte op igennem 1970’erne. Myndighederne fjernede igen og igen graffitien, men budskaberne dukkede blot op på ny. Da John Lennon blev skudt i 1980, malede man hans portræt på muren, og folk gav udtryk for deres følelser med graffiti«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce